Seizoen 2014-2015

Pilotseizoen 2014-2015

In november 2014 kwamen zes kinderen tussen 11 en 15 jaar voor het eerst bij elkaar om samen te fotograferen. Samen kozen zij de naam ‘2B in the Picture‘ voor hun fotoclub. Na negen bijeenkomsten mochten zij dit pilotseizoen afsluiten op een bijzondere manier: een expositie in de bibliotheek, officieel geopend door burgemeester Kees van Rooij.
Op veler verzoek zijn hieronder de 25 foto’s + de groepsfoto die in de bibliotheek hebben gehangen, te bekijken in een ‘Online Expositie‘-video:

De groep bestond inmiddels uit 5 kinderen (op de foto van links naar rechts: Thomas, Kyle, Jana, Sjors en zittend Teun).

We mochten rekenen op de hulp van maar liefst 5 fotografen: Marij van de Laar, Ine Bouten, Frank Janssen, Ton Oudenhoven en Jan Janssen. Zij hebben, geheel op vrijwillige basis, in tweetallen elkaar afgewisseld als begeleiding bij de bijeenkomsten en meegedacht over de werkwijze.

2B in the Picture bracht bezoekjes aan unieke plekjes in de omgeving:

Wij zijn enorm dankbaar voor alle mogelijkheden die we in dit pilotseizoen hebben gekregen.

De kinderen mochten uit hun eigen foto’s er zelf 15 kiezen. Hieruit bleek al duidelijk dat ze elk een eigen signatuur hadden ontwikkeld. Uit de ingezonden foto’s hebben de fotografen voor elk kind 5 foto’s geselecteerd die deel uitmaakten van de expositie.
Fotograaf Frank heeft tenslotte nog groepsfoto’s gemaakt.

Een foto-impressie van de opening van de expositie op 26 juni 2015, gemaakt door fotograaf Jan:

Onderstaande presentatie is gedraaid in de bibliotheek tijdens de expositie en geeft een indruk van de sfeer tijdens de zaterdagochtenden en het ontstaan van de foto’s: ‘Zoals ik het zie – the making of’:

 

Om een indruk te geven van hoe de bibliotheek er tijdens de expositie uitzag ook onderstaande foto-impressie:

Een week na de laatste bijeenkomst van het eerste seizoen is Anthony Wijnen, papa van Jana, onverwacht overleden. Hij betekende veel voor 2B in the Picure. Lees de In memoriam: Anthony.

IMG_2253

2BitP-kaderhor.