2B in the Picture-fotoclub

2B in the Picture

Logo 2B in the Picture

Door corona hebben we lange tijd geen fotoclub-bijeenkomsten kunnen organiseren. De jeugd is inmiddels volwassen en heeft veelal een andere invulling voor hun tijd. Op termijn zullen we inventariseren of een herstart van 2B in the Picture wenselijk en zinvol is. Ben jij ouder van een BB-kind dat graag fotografeert en zou je wel iets willen doen qua organisatie hiervan, laat het dan even weten. Samen creëren we mogelijkheden.

Voor elk seizoen is er een pagina. Klik op onderstaande links om een indruk te krijgen van wat de jeugd zoal doet op de zaterdagochtenden.

Seizoen 2019-2020

Seizoen 2018-2019

Seizoen 2017-2018

Seizoen 2016-2017

Seizoen 2015-2016

Seizoen 2014-2015

De achtergrond:

Veel BB-kinderen vinden het leuk om met een camera beelden vast te leggen, vaak vanuit een bijzonder blikveld. Die ontdekking was het begin van een heuse fotoclub voor best bijzondere kinderen vanaf ca 11 jaar. Het ging verder met een zondagochtend-mailtje aan Fotogroep Horst aan de Maas. Nog diezelfde avond was er al een antwoord: er waren minimaal vier fotografen die hun medewerking toezegden. Dat werden er een dag later zelfs vijf. Geweldig toch?

In november 2014 waren we zover dat we van start konden. Sindsdien is de opzet regelmatig nog wat gewijzigd. De organisatie/coördinatie ligt bij een ouder. De eerste drie jaren was dat Stephie Wijnen, van 2017 tot 2020 heeft Mayke Hendrix die taak op zich genomen. 2B in the Picture was een stevig initiatief waar elk jaar mooie dingen gebeurden. Er werden grenzen verlegd, er werd genoten en er werd ook veel geleerd op zowel technisch als sociaal vlak.

Tot en met 2020 bouwden we samen aan dit initiatief met fotografen Ine Bouten, Klaartje Kasteleijn, Frank Janssen en Hub Vermeeren. Informatie via info@bestbijzonder.nl