BB-Organisatie

Best Bijzonder Organisatie

Over wie wat doet en waarom

Anita-Thomas

Foto: Job Janssen (www.jobjanssen.nl)

De initiatiefnemer
Mijn naam is Anita Joosten. Ik ben getrouwd met Michel en samen zijn wij de ouders van Jenny (’95), Iris (’99) en Thomas (’01). Doordat zowel Michel als Thomas autisme hebben zie ik dagelijks de mooie èn de lastige gevolgen van het ‘best bijzonder’ zijn, en ervaar ik hoe het is om samen te leven met iemand die op sommige vlakken anders functioneert dan de gemiddelde mens. Ik heb mijn weg er aardig in gevonden, al zijn er altijd weer momenten waarop je ongewild voor een uitdaging komt te staan.

Zelf heb ik ervaren dat het helpt wanneer mensen in je omgeving weten wat er aan de hand is, maar dan nog is het voor hen vaak lastig te begrijpen. Het lucht op wanneer je mensen ontmoet die je zó goed begrijpen dat ze jouw zinnen kunnen afmaken. En die je helpen, gewoon door zichzelf te zijn. Dat is ook het bijzondere van Best Bijzonder: de eigen wijsheid van ouders die gedeeld wordt, de ervaringsdeskundigheid en de openheid. Het gaat over en weer. Daarmee her-ontdek je je eigen kracht.
Bij Best Bijzonder ben ik o.a. verantwoordelijk voor de website en de nieuwsmails. Daarnaast heb ik mijn taken binnen het Team en het BBBestuur. Wat ik leerde tijdens de opleiding counselor/coach komt me hierbij goed van pas. Het Deugdenproject, dat daarna op mijn pad kwam, hielp me een goede grondhouding te ontwikkelen en inspireerde later tot onze ‘Afspraken voor een gevoel van veiligheid’.

Zie evt. ook het magazine van Wonen Limburg: In de buurt van Anita

BB-Team

De organisatie van de avonden wordt gedaan door het team dat bestaat uit enkele betrokken ouders. Hun taken zijn o.a.:
◊  gastvrouw/gastheer zijn
◊  signaleren van actuele onderwerpen
◊  bepalen van thema’s
◊  contact met eventuele gastsprekers
◊  2x per jaar bij elkaar komen voor overleg

Omdat er in vrijwel elk BB-gezin met enige regelmaat periodes met veel onrust voor komen houden we het eenvoudig. Ieder teamlid heeft haar eigen kwaliteit en doet bij voorkeur waar ze plezier in heeft. Zo levert meehelpen energie en voldoening op.

De BB-teamleden:
♦  Anita Joosten
♦  Uta Gooren
♦  Mandy Linders
Er is plek voor nieuwe teamleden, bij voorkeur ouders van wie het BB-kind nog wat jonger is zodat we, als team, voeling blijven houden met alle leeftijdsgroepen. Interesse? Stuur even een berichtje aan info@bestbijzonder.nl

2B-KidsTeam

Vanaf november 2014 is er 2B, de Best Bijzonder-tak voor de kinderen zelf. Ouders nemen zelf het initiatief en organiseren zelf, maar worden daarbij ondersteund door Best Bijzonder. Zo ontstond ooit fotoclub 2B in the Picture, maar in de toekomst komen er misschien ook andere activiteiten. Er is veel mogelijk.
Ouders die ideeën hebben, mee willen denken en/of (mee) willen organiseren van meetings voor BB-kids: neem even contact op. We doen het samen!

BB-Bestuur

Sinds 15 november 2013 is Best Bijzonder een stichting.
Het BB-Bestuur is er ter ondersteuning van de Teams en bestaat momenteel uit:
♦  Voorzitter: Anita Joosten
♦  Secretaris: Henriëtte Gielen
♦  Penningmeester: open vacature
♦  Bestuurslid: Mariëtte Fuchs

Samen bouwen we aan een Best Bijzondere toekomst

Samen bouwen we aan een Best Bijzondere toekomst

Verdere gegevens van Stichting Best Bijzonder:
Inschrijvingsnummer KvK: 59241934
Bankrekeningnummer: NL96 RABO 0138 9883 66

De bijeenkomsten voor ouders zijn gratis. Voor de fotoclub en eventuele andere activiteiten wordt soms een eigen bijdrage gevraagd. Dankzij steun van o.a. gemeente Horst aan de Maas en van Kiwanis kunnen we die bedragen laag houden en kan iedereen die dat wil, meedoen.

Onze doelstelling is hier te lezen. Wil je de volledige statuten eens inzien? Mail dan even.